Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
Ձու – 4 հատ,
Կարագ – 115 գ,
Ջուր – 1 բաժակ,
Ալյուր – 1 բաժակ,
Կրեմի համար ՝
Վանիլ – 290 գ,
Սերուցքային պանիր – 225 գ,
Կաթ – 4 բաժակ,
Շոկոլադային շերտի համար ՝
Դառը շոկոլադ – 55 գ,
Շաքարի փոշի – 1 բաժակ,
Ջուր (տաք) – 3 ճ/գ,
Կարագ – 2 ճ/գ,
Վանիլին – 1 տուփ,
Անհրաժեշտ է նաև ՝
Հարած սերուցք – 225 գ,
Հալած շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Հարկավոր է ջեռոցը նախորոք տաքացնել։
Ջուրը և կարագը միջին կրակի վրա հասցնել եռման:
Ավելացնել ալյուրը, կրակն իջեցնել մինիմալի: Խառնելով պատրաստել՝ մինչև գունդ ստանալը:
Վերցնել կրակից, գունդը տեղավորել մեծ թասի մեջ: Մեկ-մեկ ավելացնել ձվերը, հարել:
Ձևավորել միասեռ խմոր: Խմորը տարածել 22×33 սմ կաղապարի մեջ, 35 րոպե ուղարկել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Սառեցնել:
Ավելացնել վանիլին, մաղած շաքարի փոշի:
Խառնուրդին ավելացնել ջուր, խառնել՝ մինչև մածուկանման զանգված ստանալը:
Շոկոլադային շերտը քսել խմորային հիմքին:
Կրեմը պատրաստելու համար թասի մեջ լավ հարել պանիրը: Ավելացնել կաթը, հարել: Ավելացնել պուդինգը, հարել մինչև պնդանալը:
Կրեմը տարածել շոկոլադային շերտի վրա:
Զարդարել հալեցրած շոկոլադով: