Ներկայացնում ենք մաստակի պատրաստման եղանակը։ Ձեզ անհրաժեշտ կլինի ընդամնեը 2 բաղադրիչ և մեկ բաղդրիչ, թե ինչ համի եք ուզւոմ։

Բաղադրամասեր

միրգ (ընտրեք այն միրգը, որի համով ցանկանում եք մասըտակը լինի),
Ջուր – 0.5 լ
Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ (եթե ցանկանում եք մաստակը քաղցր լինի, ուրեմն, ավելի շատ շաքարավազ ավելացրեք)

 

 

Պատրաստման եղանակը

 

 Նախ միրգը լավ լվանալ, կտրատել և լցնել արծնապատ թասի մեջ։

Այնուհետև ջուր ավելացնել:

Եռացնել, քամել: Տաք հյութը լցնել բանկաների մեջ, փակել:

Զանգվածից հեռացնել կեղևները, որոնք մնացել են: Ավելացնել շաքարավազ: Ստացվելու է պինդ զանգված:

Բարակ շերտով տեղաբաշխել բուսայուղ քսած տախտակին:

 

Թողնել արևի տակ մեկ օր, որպեսզի զանգվածը չորանա:

Կտրատել եզրերը դանակով, շրջել:

Մի քանի օր անց հատապտղային մաստակը կարելի է օգտագործել:

Շատ համեղ և հետաքրքիր է ստացվում։

loading...