Մարդկությանն արդեն վաղուց հայտնի է, որ հասարակ սոխը ոչ միայն լավ համ է տալիս ճաշատեսակներին, այլ նաև դրական ազդեցություն ունի մարդու դիմադրողականության վրա. օգնում է պայքարել մրսածության դեմ:

 

 

Ավելին` դրա օգտակար հատկությունները պահպանվում են 70%-ով` նույնիսկ ջերմային մշակումից հետո:

 

Սոխն ունի միզամուղ հատկություն։ Օգնում է հեղուկը հանել օրգանիզմից՝ այսպիսով օգնելով ռևմատիզմի և տարատեսակ այտուցների ժամանակ։

Սոխը շատ օգտակար է մարսողության համար, ինչպես նաև խթանում է լյարդի և լեղածորանի աշխատանքը։ Այնպես որ ձեր սննդակարգում սոխի անընդհատ առկայությունը միայն կօգնի ձեզ առողջ լինել։

 

 

Օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց համար։ 

Գրգռում է ախորժակը, նպաստում է սննդի լավ յուրացմանը։ 

Սոխը ծծումբ է պարունակում։ Հենց նա է սոխը պատրաստելու ընթացքում արցունքների պատճառ դառնում, և հենց նա սոխի հոտի պատճառը։

 

Սոխի վնասակար ազդեցությունները։

Սոխի օգտագործումը պետք է սահմանափակել` սիրտ-անոթային համակարգի, երիկամների, լյարդի, ստամոքսի հիվանդությունների եւ բացառել ստամոքսի եւ 12-մատնյա աղիի խոցի դեպքում։  

 

 

Չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող է բացասական հետևանքների հանգեցնել։ Ներքին օրգանների լուրջ հիվանդությունների և սոխը բուժման նպատակով օգտագործելու դեպքում պարտադիր պետք է դիմել բժշկի խորհրդատվության։ Հարկ է նշել նաև, որ սոխը խոհարարական նպատակով օգտագործելու ժամանակ կողմնակի վնասակար ազդեցությունի չի կարող թողնել։

loading...