Բաղադրամասեր ՝
1 կգ հավի թևիկներ,
ձեթ տապակելու համար։
Մարինադի համար՝
1/2 թ․գ աղ,
1/2 թ․գ սև պղպեղ,
1/2 թ․գ կարմիր պղպեղ,
1/2 թ․գ քուրքում։
Վրան պատելու համար՝
200 գ ալյուր,
1 թ․գ քաղցր պղպեղ,
1 թ․գ աղ,
1 թ․գ չոր սխտոր,
1 թ․գ չոր սամիթ,
1 թ․գ օրեգոնո,
1 թ․գ քուրքում։
Պատրաստման եղանակը՝
Նախ պատրաստում ենք խրխրթան հիմքը
խորը տարրայի մեջ լցնել 200 գ ալյուր,
1 թ․գ աղ, 1թ․գ կարմիր պղպեղ, 1 թ․գ չոր սխտոր,
1 թ․գ չոր սամիթ, 1 թ․գ չոր օրեգոնո, 1 թ․գ քուրքում,
լվանալ 1 կգ հավի թևիկները, կտրատել 2 մասի.
այն մասը, որի վրա միս չկա չենք պատրաստի
մնացած մասը տեղադրել խորը տարրայի մեջ, վրան ավելացնել 1/2 թ․գ աղ,
1/2 թ․գ սև պղպեղ, 1/2 թ․գ կարմիր պղպեղ,
1/2 թ․գ քուրքում և լավ խառնել,
թողնել 20 րոպե
մաքուր տարրայի մեջ լցնել 2 հատ ձու, 300 մլ հանքային ջուր,
1 թ․գ աղ,
խառնել, ավելացնել 180 գ ալյուր և նորից խառնել,
թաթախել հավի թևիկը նախ ձվի խառնուրդի մեջ, այնուհետև ալյուրի խառնուրդի մեջ
կրկնել 2 անգամ
տապակեել թեթով պատած խորը տարրայի մեջ