Այո, սխտորն ու կարտոֆիլը լավագույն ձևով կազդեն արյան բարձր ճնշման և ստի հիվանդությունների դեմ։

 

 

Սխտորի բարձր բուժիչ հատկությունները պայմանվորված են նրա բացառապես հարուստ քիմիական բաղադրությամբ:

 

 


Սխտորը սննդի մեջ և բազմաթիվ հիվանդությունների բուժման համար օգտագործվում է շատ վաղուց: 

 

 

Սխտորը հարուստ է վիտամին C-ով, B6-ով:Օգնում է կարգավորել արյան խտությունը, կանխարգելել այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են աթերոսկլերոզը, սրտի նոպան, սրտի իշեմիկ հիվանդությունը:

 

Կարտոֆիլը ևս կարող է օգտակար լինել, իհարկե, եթե այն ճիշտ պատրաստեք և չափավոր օգտագործեք:Եթե արյան բարձր ճնշման պատճառը լարվածությունն է և մարսողական խնդիրները, ապա կարտոֆիլն՝ իր մեջ պարունակվող վիտամիններ C-ով և B-ով, կօգնի իջեցնել արյան բարձր ճնշումը: 

 

 

Սակայն, եթե արյան բարձր ճնշման պատճառը շաքարախտն է, ապա պետք է խուսափել կարտոֆիլից: 

 

Շնորհիվ իր մեջ պարունակվող մանրաթելի` կարտոֆիլն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը և բարելավում օրգանիզմում ինսուլինի գործունեությունը, որն էլ իր հերթին՝ իջեցնում է արյան ճնշումը: 

 

 

Արյան ճնշման և գլյուկոզայի մակարդակի միջև ուղիղ կապ կա, որի հետևանքով ինսուլինը կարգավորում է գլյուկոզայի մակարդակը:

 

 

loading...