գերմանայի Համբուրգ քաղաքի կլինիկներից մեկի սրտաբանը առանձնացրել է 4 մթերք, որոնք լավագույնն են սրտի համար։

 

 

4-րդ հորիզոնականում է ընկույզ և նուշը։

 

 

Այս ընդեղենների մեջ կա մեծ քանակությամբ  օմեգա-3, պղինձ, սպիտակուց, վիտամին E և մագնեզիում։

 

3-րդ հորիզոնակաում բժշկի կարծիքով կտավատի սերմերն են։

 

 

Կտավատը ունի ՝ օմեգա-3, ճարպաթթու և ամենակարևորը վիտամին B1։

2-րդ հորիզոնականում նշվող մթերքը մենք նախկինում համարել ենք սրտի համար վնասակար մթերք, սակայն իրականում այդպես չէ։ Բեկոն։

 

 

Բեկոնը պարունակում է սելեն, որը շատ հազվադեպ հանդիպող վիտամին է, վիտամին B, ֆոսֆոր:

Այն բարելավում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, նպաստում մաշկի բջիջների, մազերի և մկանների վերականգմանը:

 

 Դե իհարկե չենք մոռանում, որ լավագույն կերպով է անդրադառնում սրտի վրա։

Իսկ 1-ին հորիզոնականում որքան էլ զարմանալի է ՝ արևածաղիկն է։

 

 

Այն պարունակում է սպիտակուցներ, օգտակար ճարպեր, մանրաթելեր, վիտամին E, պղինձ, երկաթ:

Արևածաղիկը ամրապնդում է սիրտն և անոթները, նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում մաշկի վիճակը, պաշտպանում քաղցկեղից:

 
loading...