գերմանայի Համբուրգ քաղաքի կլինիկներից մեկի սրտաբանը առանձնացրել է 4 մթերք, որոնք լավագույնն են սրտի համար։
4-րդ հորիզոնականում է ընկույզ և նուշը։
Այս ընդեղենների մեջ կա մեծ քանակությամբ օմեգա-3, պղինձ, սպիտակուց, վիտամին E և մագնեզիում։
3-րդ հորիզոնակաում բժշկի կարծիքով կտավատի սերմերն են։
Կտավատը ունի ՝ օմեգա-3, ճարպաթթու և ամենակարևորը վիտամին B1։
2-րդ հորիզոնականում նշվող մթերքը մենք նախկինում համարել ենք սրտի համար վնասակար մթերք, սակայն իրականում այդպես չէ։ Բեկոն։
Բեկոնը պարունակում է սելեն, որը շատ հազվադեպ հանդիպող վիտամին է, վիտամին B, ֆոսֆոր:
Այն բարելավում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, նպաստում մաշկի բջիջների, մազերի և մկանների վերականգմանը:
Դե իհարկե չենք մոռանում, որ լավագույն կերպով է անդրադառնում սրտի վրա։
Իսկ 1-ին հորիզոնականում որքան էլ զարմանալի է ՝ արևածաղիկն է։
Այն պարունակում է սպիտակուցներ, օգտակար ճարպեր, մանրաթելեր, վիտամին E, պղինձ, երկաթ:
Արևածաղիկը ամրապնդում է սիրտն և անոթները, նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում մաշկի վիճակը, պաշտպանում քաղցկեղից: