Հետևյալ բաղադրիչներով ՝ ստացվում է 1 կիլոգրամ խմոր։ Այս խմորով կարող եք պատրաստել տարատեսակ պիցցաներ, համեղ թխվածքաներ և յուրահատուկ կարկանդակներ։
Այն հիանալի համ կհաղորդի ուտեստին և շատ փափուկ կստացվեն։
Բաղադրամասեր
300 գ ալյուրին ՝
150 մլ ջուր,
30 գ թթխմոր,
10 գ աղ,
1 հատ մեծ ձու,
50 գ շաքարավազ,
35 գ կարագ կամ բնական յուղ,
120 գ կաթ
Պատրաստման եղանակը
Գոլ ջրի մեջ լուծել թթխմորը, լցնել ալյուրը և թույլ խմոր հունցել
Երեսին ալյուր ցանել և թթվեցնել 2-2,5 ժամ։
Երբ թթխմորի ծավալը 2 անգամ մեծանա, դրան ավելացնել աղ, ձու, շաքարավազ, կարագ կամ յուղ, կաթ և շաղախել սովորական խմոր։
Խմորը դնել թթվելու 1,5 ժամ։
Ահա հիանալի խմոր պատրաստելու գաղտնիքը։
loading...