Շատերն են այսօր այդ խնդրով տառապում։

 

 

Արյան բարձր ճնշումը դարձել է դարի ամենատարածված հիվանդություններից։

Այդքան թանկ դեղամիջոցներ օգտագործելով ՝ այդպես էլ լիովին չի կարգավորվում ճնշումը։

 

 

Ներկայացնում ենք 3 մթերք, որը ձեր սննդակարգ մտցնելու դեպքում կկարողանանք կարգավորեք և ստաբիլ դարձնեք ճնշումը։ Եվ 2 մթերք, որ պետք է սահմանափակեք դրանց օգտագործումը։

 

Այս 3 մթերքները ձեր սննդակարգում ներառեք․

Վարսակի շիլա

 


Բարձր զարկերակային ճնշում ունեցող մարդիկ պետք է այս սննդատեսակը ներառեն իրենց ամենօրյա ճաշացանկի մեջ, քանի որ վարսակը հարուստ է մանրաթելերով, որոնք լրացնում են սելենիումի պաշարը օրգանիզմում:

Նուշ

 


Պարունակում է մոնոճարպեր և իջեցնում է խոլեստերինի քանակն օրգանիզմում: Կալիում, մագնեզիում, վիտամին E՝ նուշի մեջ պարունակվող այս օգտակար նյութերը նպաստում են ճնշման իջեցմանը:

Թարմ բանջարեղեն և մրգեր: 

 

Մրգերի և բանջարեղենի մեջ պարունակվում են բազմաթիվ վիտամիններ և միկրոտարրեր, որոնք բարելավում են սրտանոթային համակարգի աշխատանքը։

 

 

Դրանցից են ՝ գազարը, խնձորը, լոլիկը, բամիան և այլն։

 

Իսկ որ մթերքների օգտագործումը պետք է բացառենք, եթե ունենք արյան բարձր ճնշում։

Կոֆեին

 

 

Սուրճը և թունդ թեյը նեղացնում են անոթները և նպաստում արյան ճնշման բարձրացմանը:

Ալկոհոլը

 

 

Ալկոհոլային խմիչքների օգտագործումը հանգեցնում է արյան ճնշման բարձրացմանը: Ալկոհոլի թույլատրելի չափաքանակը 50գ կոնյակն է կամ 150-200գ գինին:

loading...