Ներկայացնում ենք պիցցայի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն շատ համեղ կստացվի, նաև ՝ օգտակար։ Այն կարող եք պատրաստել տան պայմաններում, որը կստացվի իսկական տնական պիցցա։

Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝
1 կգ ալյուրին ՝ 
300 գ գոլ ջուր,
1 ճ․ գ չոր խմորիչ,
1 ճ․ գ աղ,
1 ճճ․ գ շաքարավազ,

 

Սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի,
Բահար ՝ ըստ ճաշակի,
Համեմի սերմեր,
Բուսական յուղ,

Լցոնի և սուսի համար ՝ 
200 գ պանիր,
2ճ․ գ տոմատի մածուկ,
200 գ երշիկ,
Ձիթապտուղ

 

Պատրաստման եղանակը

 

Մեկ բաժակ գոլ ջրի մեջ լուծել չոր խմորիչը: Ալյուրին ավելացնել շաքարավազը, աղը, ապա քիչ-քիչ ավելացնել խմորիչով լուծված գոլ ջուրը, խառնել, լցնել նաեւ բուսական յուղը, համեմունքները և կրկին խառնել: Պետք է դառնա պինդ, ձեռքերին չկպչող խմոր:

 

 

Սկսեք հունցել խմորը: Որքան շատ հունցեք՝ այնքան լավ կստացվի: 

Պետք է մոտ կես ժամ հուցել խմորը, որից հետո սրբիչով ծածկեք։

Մեկ ժամից այն հանեք և կրկին հուցեք այն, որից հետո խմորը պատրաստ է։

Այս խմորի չափաբաժինը նախատեսված է 4 պիցցա պատրաստելու համար։

Դե իհարկե բացեք խմորը, տապակը պատեկ ձեզով և խմորի վրա քսեք տոմատը։

Որից հետո բաղադրիչնեչը ըստ հերթականությամբ դասավորեք։ Չափաբաժինները կարող եք ընտրել շատ կամ քիչ ՝ ըստ ցանկության։

loading...