Կիտրոնը հարուստ է սննդարար նյութերով ու վիտամիններով:
Կիտրոնը մեր օրգանիզմում մասնակցում է նյութափոխանակությանը, սկսում է ունենալ հիմնային PH: Այդ պատճառով էլ այն հիանալի բարերար ազդեցություն է գործում մեր օրգանիզմի և ինքնազգացողության վրա:
Կիտրոնաջուրը սպանում է բերանում եղած բակտերիաները և թարմացնում շնչառությունը, որի շնորհիվ վերանում է բերանի տհաճ հոտը։
Կիտրոնաջուրը լավացնում է մարսողությունը գրեթե անմիջապես, ինչպես նաև օգնում է կանխարգելել և բուժել շաքարախտը: Հնարավորության դեպքում օգտագործեք օրգանիկ կիտրոններ, քանի որ դրանք ավելի առողջարար են: Եթե հնարավոր է, կիտրոնները կես ժամով դրեք սոդայաջրի մեջ: Այն օգնում է չեզոքացնել գյուղատնտեսական թույները:
Վերջին հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնի հյութը օգնում է նիհարել։ Կիտրոնի մեջ պարունակվող պեկտինը բջջանյութն է, որը մեզ կօգնի պայքարել ավելորդ կիլոգրամների դեմ։
Պեկտինի շնորհիվ շաքարի ներծծումը աղիներում դանդաղում է։ Կիտրոնաջրի միջոցով կկարողանա շատ կարճ ժամանակաւոմ նիհարել 6 կիլոգրամ։
Ինչպես ճիշտ պատրաստել կիտրոնաջուրը։
Բաղադրամասեր
1 հատ կիտրոն,
նախորոք եռացրած ջուր
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնը կտրեք 3-4 մասի և դրեք ջրով լի բաժակի մեջ։
6-7 րոպե մնալուց հետո կիտրոնի կտորները լավ ճզմեք ջրի մեջ, քամեք այն։
Ըմպելիքը պատրաստ է։
Վնասակար ազդեցությունը
Կիտրոնայութից պետք է հրաժարվեն լեղաքարային հիվանդությամբ, հեպատիտով, էնտերոկոլիտով, պանկրեատիտով, խոլեցիստիտով, գաստրիտով կամ խոցային հիվանդությամբ տառապող մարդիկ։ Չի կարելի նաև սովաց փորին խմել այն։