Մաղադանոսը այսօր մեր խոհանոցի անբաժանելի մասն է կազմում։

Սակայն լավ կլինի իմանալ, թե ինչ օգտակար և վնասակար հատկություններ ունի։

Օգտակար հատկությունները

 

 

Մաղադանոսը պարունակում է ֆոլաթթուներ, որոնք հույժ անհրաժեշտ են արյան եւ սրտի զարկերակային անոթներին:

Մաղադանոսը խորհուրդ է տրվում հատկապես այն մարդկանց, ովքեր սրտի կաթված են տարել, ինչպես նաև նրանց, ովքեր տառապում են աթերոսկլերոզով եւ սրտանոթային համակարգի այլ հիվանդություններով: 

 

Եթե ամեն օր սննդի մեջ մաղադանոս ներառեք, ապա ձեր օրգանիզմին կմատակարարեք երկաթ, կալցիում, ֆոսֆոր, մագնեզիում, ցինկ։

 

 

Այն մեծապես նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման ռիսկը:

Մաղադանոսը հանգստացնում է նյարդերը և ազատում անքնությունից:

 

Վնասակար ազդեցությունը

Մաղադանոսի չափից շատ օգտագործումը կարող է դառնալ գլխացավի, սրտխառնուքի և բացասական այլ ռեակցիաների պատճառ։

 

 

Բացի այդ, մաղադանոսն արգելված է միզաքարային հիվանդության, երիկամների և միզապարկի բորբոքման ու հղիության դեպքում:

loading...