Կանաչ պղպեղը պարունակում է կարոտին, կալիում, կալցիում, մագնիում, ֆոսֆոր, երկաթ, յոդ։
Սիրտ անոթային հիվանդությունների դեպքում քաղցր պղպեղն անհրաժեշտ է պարտադիր ընդգրկել ամենօրյա սննդակարգում։
Հենց այս բանջարեղենն է, որ պարունակում է այնպիսի նյութեր, որոնք ոչ միայն ամրացնում են մազանոթների պատերը, այլև բարձրացնում արյունատար անոթների առաձգականությունն ու ճկունությունը։
Քաղցր պղպեղը հատկապես օգտակար և կարևոր է արյան շրջանառության խախտման դեպքում, հիպերտոնիայի, աթերոսկլերոզի նախնական փուլում, բացի այդ, օրգանիզմից հեռացնում է խարամներն ու թունավոր նյութերը։
Կանաչ պղպեղը պարունակում է շատ նյութեր, որոնք օգնում են կանխել քաղցկեղը
loading...