Հնդկաստանում այս բաղադրատոմսով պատրաստված ըմպելիքը դեռ հնագույն ժամանակներից է հայտնի։

 

 

Նրանք մինչ օրս պատրաստում և խմում են այն։ Այն շատ մեծ օգուտներ է բերում մարդու օրգանիզմին։

Մաքրում է թույնը օրգանիզմից և աղիներից դուրս շպրտում որդերին։ Ահա պատրաստման եղանակը

 

Բաղադրամասեր

կես բաժակ կաթ, 150 մլ ջուր, 

մեկ շատ փոքր կտոր իմբիր, 

1 թեյի գդալ մեղր

3 թեյի գդալ աղացած դարչին,

2 հատիկ մեխակ,

մի պտղունց աղացած քրքում,

1 հատիկ հիլ

 

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Իմբիրը հնարավորին չափով մանրացրեք և խառնեք հիլի, մեխակի, դարչինի ու քրքումի հետ։ Լավ տրորեք, որպեսզի միատարր զանգված ստացվի։

Ջուրը եռացրեք և համեմունքները լցրեք ջրի մեջ։

Մոտ 2 րոպե եռալուց հետո կարող եք անջատել գազօջախը։

Վերջում ավելացրեք նախօրոք եռացրած կաթը։

Իսկ ըմպելիքը գոլանալուց հետո ավելալցրեք մեղրը։

Խմեք ըմպելիքը օրը 2 անգամ։

 
loading...