Թարխունն ունի ախորժաբեր, հակաճիճվային, թեթև միզամուղ, անոթներն ամրացնող և մարսողությունը բարելավող հատկություն։
Շնորհիվ մեծ քանակությամբ ասկորբինաթթվի՝ թարխունը կիրառում են սեզոնային ավիտամինոզների դեպքում։
Թարխունը պարունակում է 3 ավելի շատ երկաթ քան այլ մթերքներ։
Թարխունը բարելավում է մարսողությունը եւ նյութափոխանակությունը։
Թարխունը օգտագործում են որպես հակալնդախտային եւ միզամուղ միջոց, մարսողության խանգարումների դեպքում, ջրգողությունը եւ հավկուրությունը բուժելու համար։
Բույսը նպաստում է կանանց այն հորմոնների առաջացմանը, որոնք նպաստում են կալցիումի յուրացմանն օրգանիզմում, ինչը կանխարգելում է օստեոպորոզի զարգացումը։ Կլիմաքսի ժամանակ կանայք շատ պետք է թարխուն ուտեն։
loading...