Թարխունն ունի ախորժաբեր, հակաճիճվային, թեթև միզամուղ, անոթներն ամրացնող և մարսողությունը բարելավող հատկություն։

 

 

Շնորհիվ մեծ քանակությամբ ասկորբինաթթվի՝ թարխունը կիրառում են սեզոնային ավիտամինոզների դեպքում։

 
Թարխունը  պարունակում է 3 ավելի շատ երկաթ քան այլ մթերքներ։ 
 
 

Թարխունը բարելավում է մարսողությունը եւ նյութափոխանակությունը։

 

Թարխունը օգտագործում են որպես հակալնդախտային եւ միզամուղ միջոց, մարսողության խանգարումների դեպքում, ջրգողությունը եւ հավկուրությունը բուժելու համար։

 

 

Բույսը նպաստում է կանանց այն հորմոնների առաջացմանը, որոնք նպաստում են կալցիումի յուրացմանն օրգանիզմում, ինչը կանխարգելում է օստեոպորոզի զարգացումը։ Կլիմաքսի ժամանակ կանայք շատ պետք է թարխուն ուտեն։

loading...