Սիրելիներս ես այսօր կներկայացնեմ Միկադոյի բաղադրատոմսը, բայց ոչ սովորական։ Այս բաղադրատոմսը տատիկինս է եղել և երբ այս բաղադրատոմսով եմ պատրաստում միկադոն, բոլորը անկուշտի պես ուտում են։
Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
0,5 կգ թթվասեր,
0,5 կգ ալյուր,
100 գրամ շաքարավազ
200 գրամ կարագ,
5 հատ խոշոր չափի ձվի դեղնուց,
40 գրամ կակաո,
10 գրամ սոդա (2 թեյի գդալ)
Կրեմի համար ՝
Այս բաղադրիչներով պատրաստվող կրեմը ամենահամեղն է ստացվում։
0,5 կգ կարագ,
1 բանկա սովորական խտացրած կաթ,
3 բանկա եփած խտացրած կաթ (ընտրեք ամենալավ որակը),
250 գրամ սև դառը շոկոլադ,
Վրան գեղեցիկ զարդարանք տալու համար ՝
2-3 կտոր շոկոլադ
Պատրաստման եղանակը
Սոդան լցրեք թթվասերի մեջ և սպասեք մինչ թթվասերը լավ բարձրանա։ Մոտ մեկ ժամի չափով պետք է թողնեք։
Ձվի դեղնուցները, շաքարավազը և կարագը լավ հարեք։
Այնուհետև կամաց ավելացրեք նաև արդեն ուռած թթվասերը ՝ սոդայով։
Ավելացրեք նաև կակաոն և ալյուրը։
Պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր։ Այն բաժանեք 7 հավասար գնդերի։
Գնդերը գրտնակով բարակացրեք և դրեք թավայի մեջ։ Այն դրեք ջեռոցը 180 աստիճանի տակ։
Մինչ միկադոյի խմորի լիստերը թխվեն, պատրաստենք կրեմը։
Կրեմը պատրաստելու համար լավ ահրեք կարագը, այնուհետև ավելացրեք խտացրած կաթերը և շոկոլադը։
Եթե շատ խիտ է ստացվել կրեմը կարող եք 1 ճաի գդալ գոլ ջուր ավելացնեք, բայց ինձ թվում է դրա կարիքը չի լինի։
Խմորի վրա լցրեք կրեմը և հերթականությամբ այդպես բոլոր 7 լիստերը։
Կրեմը նաև կողքերով պատեք։
Վրան էլ քերած շոկալադ շաղ տվեք։
Ահա մեր սիրելի միկադոյի պատրաստման եղանակը տատիկիս բաղադրատոմսով։