Տատիկիս բաղադրատոմսերի գրիքց ներկայացնում եմ իշլի քյուֆթայի բաղադրատոմսը ՝ շատ թանկ բաղադրատոմս ինձ համար։

Բաղադրամասեր

 

 

Միջուկի համար ՝ 

300 գրամ տավարի կիսայուղոտ փափյամիս,

300 գրամ գլուխ սոխ,

1 հատ ձու,

ալյուր,

100 գրամ կարագ յուղ,

կանաչիներից ՝ մաղադանոս,

աղ և համեմունքներ ՝ ըստ ճաշակի

Վերին շերտի համար ՝ 

300 գրամ անյուղ տավարի փափկամիս,

300 գրամ բլղուր,

50 գրամ գլուխ սոխ,

1-2 հատ կիտրոն

 

 

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Մսաղացով աղացեք միսը ՝ 2 անգամ։ Միջուկի առանձին, վերին շետինը ռանձին

Սոխառած արեք, ավելացրեք միջոկի միսը, համեմեք աղով և համեմունքներով և վրան ավելացրեք  մանր կտրատած մաղադանոսը։ Լավ խառնեք։

 

Երբ անջատեք գազօջախը վրան ավելացնել մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և եթե պետք է մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:

Վրայի շերտի մսին խառնեքլ աղացած բլղուրը, աղ, պղպեղ։

Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստեք լցոնեք միջուկով և կիտրոնի ձև տալ:

5-8 րոպե եփել եռացող ջրի մեջ։

Մատուցեք կիտրոնով

loading...