Տատիկիս բաղադրատոմսերի գրիքց ներկայացնում եմ իշլի քյուֆթայի բաղադրատոմսը ՝ շատ թանկ բաղադրատոմս ինձ համար։
Բաղադրամասեր
Միջուկի համար ՝
300 գրամ տավարի կիսայուղոտ փափյամիս,
300 գրամ գլուխ սոխ,
1 հատ ձու,
ալյուր,
100 գրամ կարագ յուղ,
կանաչիներից ՝ մաղադանոս,
աղ և համեմունքներ ՝ ըստ ճաշակի
Վերին շերտի համար ՝
300 գրամ անյուղ տավարի փափկամիս,
300 գրամ բլղուր,
50 գրամ գլուխ սոխ,
1-2 հատ կիտրոն
Պատրաստման եղանակը
Մսաղացով աղացեք միսը ՝ 2 անգամ։ Միջուկի առանձին, վերին շետինը ռանձին
Սոխառած արեք, ավելացրեք միջոկի միսը, համեմեք աղով և համեմունքներով և վրան ավելացրեք մանր կտրատած մաղադանոսը։ Լավ խառնեք։
Երբ անջատեք գազօջախը վրան ավելացնել մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և եթե պետք է մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:
Վրայի շերտի մսին խառնեքլ աղացած բլղուրը, աղ, պղպեղ։
Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստեք լցոնեք միջուկով և կիտրոնի ձև տալ:
5-8 րոպե եփել եռացող ջրի մեջ։
Մատուցեք կիտրոնով