Այսօր շատերս ենք, որ առանց միս ուտելը մեր սննդակարգը չենք կարող պատկերացնել։ Միսը ինչպես վատ, այնպես էլ լավ կողմեր ունի։

 

 

Եթե չափի մեջ է ամեն ինչ, աօա միայն օգուտներ կարող ենք քաղել միս ուտելուց։

Սակայն հարց․ քանի ժամ է հարկավոր, որպեսզի կարողնանք մարսել միսը։

 

Նշենք, որ ամենահեշտ և դյուրին մարսվող միսը դա հավի միսն է։ Հավի միսը ուտելուց հետո ընդամենը 2 ժամ և վերջ։

 

 

Իսկ տավարի միսը․ եթե այն հանդիսանում է ալվ որակի միս 4 ժամը բավական է, իսկ եթե այդքան էլ հաջող միս չի եղել արդեն 6 ժամ պետք է որպեսզի օրգանիզմը մարսի այն։ 

 

Ինչ վերաբերում գառան մսին ժատերը կարծում են, որ այն ամենադժվար մասվող միսն է, սակայն այդպես չէ։ 3,5-4 ժամ գառան մսի համար։

 

 

Ամենադժվար մարսվող միսը խոզի միսն է։ Հարկավոր 6 ժամ։

loading...