Բաղադրամասեր ՝
600 գ տավարի միս,
40 խաղողի տերև,
800 մլ հավի արգանակ,
1 մեծ սոխ,
0,5 բաժակ բրինձ,
0,5 եռացրած ջուր,
2 ճ․գ մաղադանոս, սամիթ,
թարմ անանուխ,
զիրա, սև պղպեղ, կորիանդեր,
աղ ըստ համի,
3 ճ․գ ձեթ

Պատրաստման եղանակը՝

Խաղողի թարմ տերևները 2-3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ։

Որից հետո պոչերը կտրել:

Վերցնել խաղողի 1-2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խառնուրդը և փաթաթել:

Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից: 

Առանձին մատուցել ծեծած սխտորով ու դարչինով մածուն:

loading...