Բողկը գարնանային բանջարեղեն է համարվում։

Այն շատ համեղ է և բողկով կարողանում եք պատրաստել զանաազան աղցաններ։

 

 

Բողկով համեղ աղցանի բաղադրատոմսը կարող եք կարդալ այստեղ՝  https://blog.utest.am/hy/post/8685։

 

Բողկի օգտակար հատկությունները 

Բողկը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C։

 

 

Բողկը ունի միզամուղ, լեղամուղ, հակաբորբոքային և խորախբեր հատկություն:

Բողկը օգտակար է բարձր խոլեստերինի ժամանակ։ Այն նաև լավ է անդրադառնում աղիների խնդիրն երի, փորլուծության և փորկապության ժամանակ։

 

Վնասակար ազդեցությունը

Բողկը վնասակար է նրանց համար, ովքեր ունեն սրտի կամ անոթների հետ կապված հիվանդություններ։

 

 

Նաև բոլոր նրանց ովքեր ունեն լեղաքարային հիվանդություններ։ Խիստ հակացուցված է ստամոքսի խոցի ժամանակ։

loading...