Բողկը գարնանային բանջարեղեն է համարվում։
Այն շատ համեղ է և բողկով կարողանում եք պատրաստել զանաազան աղցաններ։
Բողկով համեղ աղցանի բաղադրատոմսը կարող եք կարդալ այստեղ՝ https://blog.utest.am/hy/post/8685։
Բողկի օգտակար հատկությունները
Բողկը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին C։
Բողկը ունի միզամուղ, լեղամուղ, հակաբորբոքային և խորախբեր հատկություն:
Բողկը օգտակար է բարձր խոլեստերինի ժամանակ։ Այն նաև լավ է անդրադառնում աղիների խնդիրն երի, փորլուծության և փորկապության ժամանակ։
Վնասակար ազդեցությունը
Բողկը վնասակար է նրանց համար, ովքեր ունեն սրտի կամ անոթների հետ կապված հիվանդություններ։
Նաև բոլոր նրանց ովքեր ունեն լեղաքարային հիվանդություններ։ Խիստ հակացուցված է ստամոքսի խոցի ժամանակ։
loading...