Ներկայացնում ենք այն 3 մթերքները, որոնք չի թույլատրվում եփելուց հետո տաքացնել։ Հետևանքները վատ կարող են լինել։
1․ Սունկ
Սունկը տաքացնելուց հետո ամբողջությամբ կորցնում է իր օգտակարությունը և ուրիշ սննդային արժեք է ունենում։ Շատ հաճաղ դա է պատճառ դառնում սնկից թունավորման։
2․ Ձու
Ձուն տաքացնելուց հետո մի շարք թունավոր հատկություններ է ձեռք բերում, որից հետո աղիների խանգարում է տեղի ունենում։
3․ Կարտոֆիլի տապակա
Տաքացնելուց հետո այն կորցնում է իր համային որակները։ Ճիշտ է, ոչ մի վնասակար ազդեցություն չի ունենուն, սակայն իր օգտակարության 80 տոկոսը կրկին կորցնում է։
loading...