կարկադեով թեյ շատերս ենք խմում և շատ ենք սիրում։ Սակայն պետք է իմանանք դրա օգտակար և վնասակար հատկությունները։ Այն ինչպես որ շատ օգտակար է, այնպես էլ ունի խիստ հակացուցում։ 

 

 

Նախ նշենք, որ կարկադեով թեյը պետք է ճիշտ պատրաստել։ 1 բաժակ ջրին ՝ 1 թեյի գդալից ոչ ավել կարկադե։ Այն 10 րոպե պետք է թրմվի։ 

 

Կարկադե եթե շատ լցնեք, այն կբարձրացնի ճնշումը, սակայ 1 թեյի գդալ լցնելով այն կկարգավորի բարձր ճնշումը։ 

 

 

Կարկադեն պարունակում է C վիտամին։ Այն լավացնում է տեսողությունը և լավ ազդեցություն է ունենում լյարդի աշխատանքի վրա։ 

 

Այն պաշտպանում է ենթաստամոքսային գեղձը և դրական ազդեցություն է ունենում բարձր խոլեստերին ունեցողների համար։ Այն վնասակար է ատամներին։ 

 

 

Կարկադեով թեյը խիստ հակացուված է մինչև 1,5 տարեկան երեխաներին, խոցով հիվանդներին և լեղապարկի մեջ քարեր ունեցողներին։ 

Այն հակացուցված է նաև վարդից և գունավոր մթերքներից ալերգիա ունեցողներին։

loading...