Վարունգը գարնան վերջից սկսաց դառոնւմ է մեր ամենօրյա մթերքներից։ Նրանով տարբեր աղցաններ ենք պատրաստում և հենց այդպես էլ ուտում ենք։
Սակայն ցանկալի է իմանանք վարունգի օգտակար հատկություններն ու վնասակար ազդեցությունը, ինչպես նաև խիստ հակացուցումը։
Օգտակար հատկությունները
Վարունգը առաջին հերթին մաքրում է օրգանիզմը թույներից և լավացնում է նյութափոխանակությունը։ Վարունգը պարունակում է A, B և C վիտամիններ։
Օգտակար է վահանաձև գեղձի համար։
Վարունգում պարունակվող ջուրը մաքրում է ողջ օրգանիզմը: Կանոնավոր վարունգ օգտագործելը վերացնում է երիկամների քարերը: Վարունգը նաև պարունակում է կալցիում և մագնեզիում: Վարունգը նաև շատ հաճախ օգտագործում են որպես կոսմետիկ միջոց։
Վնասկար ազդեցությունն ու խիստ հակացուցումը
Այն խստիվ հակացուցված է բոլոր նրանց, ովքե որւնեն ստամոքսի խոցի։ Վնասակար է նաև ստամոքսի այլ հիվանդությունների ժամանակ։
Ուտելուց առաջ թող զգուշանան նաև բոլոր նրանք ում ստամոքսի թթվայնությունը բարձր է։