Ամռան ամենահամեղ բանջարեղեններից մեկն ՝ դդմիկը (кабачка)։

 

 

Դդմիկով հնարավոր է պատրաստել մի շարք շատ համեղ ուտեստներ։ Այն օժտված է մի շարք օգտակար հատկություններով։

 

Այն հաճախ խորհուրդ է տրվում օգտագործել մանական ճաշ պատրաստելիս և այն հաճախ պետք է ուտեն այն մարդիկ, ովքեր ցանկանում են նիհարել։ 

 

 

Դդմիկը օգտակար է մազերին և մաշկին։ Դդմիկը օգտակար է բոլոր նրանց, ովքեր ունեն արյան բարձր ճնշում, շաքարային դիաբետ և խնդիրներ հոդերի ևն ոսկորների հետ։ 

 

Սակայն ինչպես բոլոր մրգերն ու բանջարեղենները, դդմիկը նույնպես ունի հակացուցումներ։

 

 

Դդմիկի վնասակար ազդեցության և հակացուցումների մասին կարող եք կարդալ այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9244

loading...