Ոլոռ հիմնականում աղցանների մեջ ենք հանդիպում, սակայն նաև ոլոռով հիանալի ուտեստներ ենք նաև պատրաստում։

 

 

Սակայն կարևոր է իմանալ ոլոռի օգտակար հատկությունների մասին, ինչպես նաև շատ կարևոր է իմանալ ոլոռի վտանգավոր ազդեցության մասին։

 

Ոլոռն պարունակում է А, Е և В վիտամիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, յոդ, մագնեզիում և նատրիում: Ոլոռը դասվում է այն օգտակար մթերքների շարքին, որոնք դրական կերպով են ազդում սիրտ-անոթային համակարգի վրա։ 

 

 

Նաև ոլոռ պետք է օգտագործեն բոլոր նրանք, ովքեր ցանկանում են նիհարել և պայքարում են ճարպակալման դեմ։ 

Ոլոռը նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների առաջացման վտանգը։ Ոլոռը նաև օգտակար է մաշկին և մազերին։

 

Իսկ հիմա նշենք, թե ում է ոլոռը հակացուցված։

 

 

Նախ նշենք, որ ոլոռ չպետք է օգտագործեն ստամոքսաղիքային բորբոքային հիվանդություններ ունեցողները։ Այն վտանգավոր է։ 

Իսկ ոլոռը խիստ հակացուցված է արյան բարձր մակարդելիության դեպքում։ Ոլոռը վտանգավոր է նաև օգտագործել նեֆրիտի ժամանակ։

loading...