Երշիկեղենը համեղ և արագ սնունդ է։ Եթե պատրաստի ոչինչ չկա ՝ երշիկը կամ նրբերշիկը կօգնի տնային տնտեսուհիներին և կարող են շատ արագ հաց նախապատրաստել։

 

 

Սակայն այն ուտելուց առաջ պետք է իմանաք այս մասին։ Եվ համոզված եմ, երբ իմանաք այս մասին այևս երշիկ և նրբերշիկ չեք ուտի։ 

 

Երշիկեղենը պատրաստում են կենդանական ճարպից , կենդանիների կաշվից, մսի ավելցուկներից, թռչնի մսից, նիտրատներից, նիտրիտներից, ֆոսֆատից, կարագինանից, կոշենիլից։

 

Այս ամենիը լավ մշակում են քիմական հավելումներ ավելացնում և այն դառնում է շատ համեղ և ախորժելի։ 

 

 

Գիտական հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ովքեր հաճախակի են երշիկեղեն օգտագործել, նրանց մոտ 50 տոկոսով ավելացել է արյան հիվանդությունների ռիսկը։ 

 

Ամսվա մեջ չի կարելի 10 հատ նրբերշիկից ավելին  ուտել, քանի որ հավանականությունը մեծ է, որ ապահայում կունենաք արյան խնդիրներ։ 

Նույնիսկ այդ 10 նրբերշիկը ցանկալի է չուտել։ Ավելի առողջ կլինեք, եթե երշիկեղեն ընդհանրապես չուտեք։ Այն նաև առաջացնում է աղիքային վարակներ, ստամոքսի երիզորդներ։

 

 

Եվ նույնիսկ լավ որակի համարվող նրբերշիկներն ու երշիկեղենը վնասակար են մեր առողջությանը։

loading...