Երշիկեղենը համեղ և արագ սնունդ է։ Եթե պատրաստի ոչինչ չկա ՝ երշիկը կամ նրբերշիկը կօգնի տնային տնտեսուհիներին և կարող են շատ արագ հաց նախապատրաստել։
Սակայն այն ուտելուց առաջ պետք է իմանաք այս մասին։ Եվ համոզված եմ, երբ իմանաք այս մասին այևս երշիկ և նրբերշիկ չեք ուտի։
Երշիկեղենը պատրաստում են կենդանական ճարպից , կենդանիների կաշվից, մսի ավելցուկներից, թռչնի մսից, նիտրատներից, նիտրիտներից, ֆոսֆատից, կարագինանից, կոշենիլից։
Այս ամենիը լավ մշակում են քիմական հավելումներ ավելացնում և այն դառնում է շատ համեղ և ախորժելի։
Գիտական հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ովքեր հաճախակի են երշիկեղեն օգտագործել, նրանց մոտ 50 տոկոսով ավելացել է արյան հիվանդությունների ռիսկը։
Ամսվա մեջ չի կարելի 10 հատ նրբերշիկից ավելին ուտել, քանի որ հավանականությունը մեծ է, որ ապահայում կունենաք արյան խնդիրներ։
Նույնիսկ այդ 10 նրբերշիկը ցանկալի է չուտել։ Ավելի առողջ կլինեք, եթե երշիկեղեն ընդհանրապես չուտեք։ Այն նաև առաջացնում է աղիքային վարակներ, ստամոքսի երիզորդներ։
Եվ նույնիսկ լավ որակի համարվող նրբերշիկներն ու երշիկեղենը վնասակար են մեր առողջությանը։