Առանց աղի անհանր է ուտեստին հրաշալի համ հաղորդել։ Սակայն այն չպետք է չափից շատ օգտագործել։

 

 

Չափավոր օգտագործելու դեպքում նույնիսկ կարելի է ասել պարտադիր է։ Օրգանիզմը պահանջ ունի աղի և պետք է նատրիումը։

 

Սակայն եթե չարաշահենք աղի օգտագործումը լավ բանի չի հանգեցնի։

 

 

Առաջին հերթին երիկամային հիվանդություններ կառաջանա, ինչն էլ կնպաստի արյան բարձր ճնշման զարգացմանը։

 

Աղը մեծացնում է երիկամներում քարերի առաջացման հավանականությունը: 

 

 

Աղի օգտագործման դեպքում օրգանիզմում հեղուկ է կուտակվում, ինչը կարող է վնասել երիկամներին. զարկերակային ճնշումը բարձրանում է՝ աղի քանակը կարգավորելու համար՝ լարելով երիկամներն ու անոթները:

loading...