Առանց աղի անհանր է ուտեստին հրաշալի համ հաղորդել։ Սակայն այն չպետք է չափից շատ օգտագործել։
Չափավոր օգտագործելու դեպքում նույնիսկ կարելի է ասել պարտադիր է։ Օրգանիզմը պահանջ ունի աղի և պետք է նատրիումը։
Սակայն եթե չարաշահենք աղի օգտագործումը լավ բանի չի հանգեցնի։
Առաջին հերթին երիկամային հիվանդություններ կառաջանա, ինչն էլ կնպաստի արյան բարձր ճնշման զարգացմանը։
Աղը մեծացնում է երիկամներում քարերի առաջացման հավանականությունը:
Աղի օգտագործման դեպքում օրգանիզմում հեղուկ է կուտակվում, ինչը կարող է վնասել երիկամներին. զարկերակային ճնշումը բարձրանում է՝ աղի քանակը կարգավորելու համար՝ լարելով երիկամներն ու անոթները:
loading...