Բաղադրամասեր
2 կգ պոմիդորին ՝
80 գ աղ,
10 գ դարչին,
6 հատիկ սև պղպեղ,
400 գ քացախ,
400 գ ջուր,
10 հատիկ բուրավետ պղպեղ,
6 դափնու տերև,
80 գ աղ,
10 գ դարչին,
6 հատիկ սև պղպեղ։
Պատրաստման եղանակը
Թթվաջուր պատրաստելու համար գինու քացախը նոսրացնում են եռացրած և պաղեցրած ջրով, ավելացնում են աղ, շաքար, դարչին, մեխակ, եռացնում և պաղեցնում են։
Եթե 3 օրվա ընթացքում թթվաջուրը պղտորվի, ապա այդ ջուրը պետք է թափել, եռացնել պաղեցնել և նորից լցնել բանկայի մեջ։
Ոչ մեծ պոմիդորները լվանալ, տարրայում դարսել և վրան թթվաջուր լցնել:
loading...