Բաղադրամասեր

2 կգ պոմիդորին ՝

80 գ աղ,

10 գ դարչին,

6 հատիկ սև պղպեղ,

400 գ քացախ,

400 գ ջուր,

10 հատիկ բուրավետ պղպեղ,

6 դափնու տերև,

80 գ աղ,

10 գ դարչին,

6 հատիկ սև պղպեղ։

 

 

Պատրաստման եղանակը

Թթվաջուր պատրաստելու համար գինու քացախը նոսրացնում են եռացրած և պաղեցրած ջրով, ավելացնում են աղ, շաքար, դարչին, մեխակ, եռացնում և պաղեցնում են։

 

 

Եթե 3 օրվա ընթացքում թթվաջուրը պղտորվի, ապա այդ ջուրը պետք է թափել, եռացնել պաղեցնել և նորից լցնել բանկայի մեջ։

Ոչ մեծ պոմիդորները լվանալ, տարրայում դարսել և վրան թթվաջուր լցնել:

loading...