Այո, այսքան ժամանակ դեռևս այսքան համեղ կաղամբով տոլմա չէի համտեսել ՝ լինելով 68 տարեկան։

 

 

Այստեղ գաղտնիքը բաղադրաասերի մեջ է, որը կներկայացնեմ ձեզ։

Բաղադրամասեր

300 գրամ տավարի փափկասմին ՝ 

150 գրամ յուղով խոզի փափկամիս,

50 գրամ թարմ գառան միս ՝ ոչ յուղոտ,

1 կիլոգրամ կաղամբ,

25 գրամ բրինձ,

100 գ գլուխ սոխ,

100 գրամ լոլիկի մածուկ (տոմատ),

50 գրամ կարագ,

100 գրամ սալորի չիր,

ռեհան,

ուրց,

համեմ,

աղ,

պղպեղ,

մի պտղունց օսլա

 

Այստեղ գաղտնիքը կայանում է 3 տեսակի մսի մեջ, որը միասին շատ համեղ համ է հաղորդում տոլմային։ Ինչպես նաև ուրցի արկայությունը, որը կոտրում է գառան մսի հոտը և անուշ բույր է հաղորդում ֆարշին։ 

 

Պատրաստման եղանակը

Հարկավոր է աղալ խոզի, տավարի և գառան միսը ՝ 2 անգամ։

Աղացած մսին ավելացնել կիսաեփ բրինձ, աղացած գլուխ սոխը, աղ, պղպեղ, համեմ,ուրց, ռեհան: 

Դրանից հետո խճողակը լավ հարել: Այնուհետև խճողակին ավելացնել օսլան և կրկին լավ հարել։

 

Կաղամբը գցել եռացող աղ արած ջրի մեջ և 10 րոպե եփել։ 

Կաղամբը կիսաեփ վիճակում լցնել քամիչը և, երբ ջուրը քամվի, բաժանել աոանձին տերևների: Տերևները փռել սեղանին, կոպիտ մասերը դանակով կտրել։

 

 

Դրանից հետո տերևների մեջ փաթաթել խճողակը։

պատրաստի տոլման մատուցել սալորի չրի հետ։ Այն անուշ բույր և գեղեցկություն կհաղորդի իկաղամբին։

loading...